Stichting Tiener comite Oerle

“Stichting Tiener Comité Oerle”, is opgericht in het jaar 2000. In 2002 werd hun werk beloond met de Vrijwilligersprijs van de gemeente Veldhoven.

Doel van het comité

  • Het doel van het comité is om bij de opgroeiende jeugd in Oerle het gevoel bij de dorpsgemeenschap te horen te versterken. Dit willen we bereiken door op hen gerichte activiteiten te organiseren. Daarnaast zal ook het dorpsgevoel bij de ouders, die regelmatig als vrijwilligers worden opgeroepen om de activiteiten mede te ondersteunen, versterkt worden. Ook willen we de kinderen een actieve rol laten spelen door het organiseren van activiteiten en ze deel te laten nemen in het comité. Dit is voor hen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Natuurlijk zijn de activiteiten naast bovenstaande idealen vooral heel erg leuk.

De doelgroep

  • De kinderen die deel kunnen nemen zijn de tieners uit Oerle.

Daarom is deelname mogelijk indien aan de volgende twee voorwaarden wordt voldaan:

  • De kinderen moeten in Oerle wonen of er op de basisschool gezeten hebben.

  • De kinderen moeten in de eerste 4 leerjaren van het voortgezet onderwijs zitten.(zo heb je nog eens geluk als je een keertje blijft zitten)

Het overgrote deel van de doelgroep neemt deel aan de activiteiten, als comité zijn we daar natuurlijk erg blij mee.

De activiteiten

De activiteiten worden verspreid over het gehele jaar georganiseerd met als laatste actieve evenement een meerdaagse bivak met survival aspecten, maar omvat verder o.a. ook karten, bezoek aan een pretpark, avondtocht, dagje in de sneeuw, etc.

Meer informatie over de activiteiten treft u aan op onze website www.tcoerle.nl.

Contact

E-mail mail@tcoerle.nl

Website www.tcoerle.nl